11 mrt. 2020

Wij gaan voor Green Key

Klaar voor de toekomst

Kloeg Collection staat voor een 4-sterren vakantieverblijf aan de Zeeuwse kust. Wij laten ons kenmerken door de ideale ligging (dichtbij strand én centrum) en kwaliteit van onze accommodaties. Binnen de organisatie hechten we veel waarde aan kwaliteit. Één van onze pijlers binnen kwaliteit is natuur en milieu. Daar hoort een maatschappelijk verantwoord (MVO) beleid bij welke we met passie voeren. Liefde voor het vak en passie voor duurzaamheid gaan daarom hand in hand bij ons.

Vanzelfsprekend is in onze bedrijfsvoering een positieve ervaring van de gasten het belangrijkste uitgangspunt. Wij zijn continue op zoek naar de perfecte balans tussen mensen en planeet. Terwijl we een optimale gastbeleving creëren proberen wij natuur en milieu zo min mogelijk te belasten. Met de maatregelen die wij treffen bereiken we een groots en positief effect, zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort tijdens een verblijf bij één van onze accommodaties. Sterker nog: u geniet misschien nog intensiever met in uw achterhoofd het idee dat u recreëert in een milieuvriendelijke omgeving.

Keurmerk Green Key en Kloeg Collection

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en zijn oprecht van mening dat duurzaamheid in de gehele organisatie aanwezig dient te zijn. Om die reden is er in januari 2020 een Green Team samengesteld bestaande uit medewerkers van Kloeg Collection. Het team bestaat uit medewerkers met een groen hart en ontfermt zich over verduurzaming van onze hotels, appartementen en restaurants.

Het Green Team staat onder leiding van Jessica van Stee. Vanwege haar reiservaringen in Australië en Azië besefte zij steeds meer dat er wel degelijk iets aan de hand is met onze aarde en het klimaat. “Wat je écht overal op straat in Aziatische landen tegenkomt is het veelbesproken plastic afval. Het ligt werkelijk overal verspreid. Het plastic komt uiteindelijk in de natuur terecht met alle rampzalige gevolgen die daarbij horen. Denk aan de plastic soep in de oceaan. Of de foto van het karkas van een zeemeeuw die met een maag vol plastic op het strand ligt.”, vertelt Jessica nadat ze door een 100% afbreekbaar rietje, een slok van haar drankje neemt. Hotels hebben ook een flinke impact op het milieu en duurzaamheid, waar je je ter wereld ook bevindt. Gasten komen veelal met de auto en verschillende leveranciers zorgen voor CO2 uitstoot. Er wordt een grote hoeveelheid energie verbruikt. We hebben dagelijks te maken met veel afval en wasgoed. Dit is slechts een greep uit een tal van onderwerpen waar wij zo duurzaam als mogelijk mee omgaan. Momenteel wordt het gebruik van plastic monoverpakkingen op het ontbijtbuffet onder de loep genomen en hebben we geen plastic rietjes meer in gebruik. Daarnaast motiveren wij onze gasten om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu om zelf afval te scheiden en moedigen we het hergebruiken van een handdoek in de badkamer aan.

Green Key Gold

Met het keurmerk Green Key onderscheiden bedrijven zich van elkaar op maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieubelasting. “Het certificaat is te vergelijken met een keurmerk op veel producten in de supermarkt. Hiermee toon je aan dat je een verantwoord en duurzaam product verkoopt”, legt Jessica uit. Wie net dat stapje extra zet en bezig blijft met het verduurzamen van producten, diensten en processen kan in aanmerking komen voor een Green Key certificaat. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het milieuvriendelijke niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij onze uiterste best gaan doen dit jaar nog het gouden Green Key label te mogen ontvangen! Het keurmerk garandeert gasten de hoogst haalbare vorm van een comfortabel verblijf in combinatie met zorg voor de omgeving.

Wilt u meer info over Green Key? Bekijk dan de website www.greenkey.nl. In onze MVO-verklaring leest u meer over onze blik op maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen en hoe wij hier als organisatie mee omgaan.