30 apr. 2022

Opening Hotelboot Koningin Emma

In de binnenhaven van Vlissingen ligt het Motorschip Koningin Emma uit 1933. Het historische schip is getransformeerd tot Hotelboot Koningin Emma - een luxe hotelboot met 10 kamers.

Terugkeer naar Het Dok

Het Motorschip Koningin Emma heeft een rijke geschiedenis. Ze fungeerde al als veerboot, sportvisboot, logementsschip en zelfs even als nachtclub in Rotterdam. Op 31 maart 2021 is de Koningin Emma weer teruggekeerd naar Zeeland en grondig gerestaureerd door Scheepswerf Reimerswaal. Acht maanden later heeft zij haar uiteindelijke ligplaats gevonden aan de Houtkade in Vlissingen, de plek waar het schip destijds is gebouwd. “En vandaag begint ze aan een nieuw hoofdstuk als Hotelboot Koningin Emma.” vertelt hotelexploitant Michel Kloeg. “Gasten kunnen hier genieten van een luxe verblijf en zich onderdompelen in haar rijke historie.”

Slapen op het water

Hotelboot Koningin Emma beschikt over 10 luxe ‘hutten’ waar gasten kunnen overnachten. Michel Kloeg vertelt: “Met z’n tweetjes kan je hier van een bijzonder verblijf genieten. Vanuit de kamer kijk je via de patrijspoorten zo de haven in.” Elke kamer is uitgerust met een ruim boxspringbed, een zitje en eigen badkamer met regendouche. Het ontbijt wordt geserveerd in de voormalige salon. “Gasten zijn ook van harte welkom om te komen ontbijten, borrelen en dineren bij Gastrobar de Timmerfabriek.“ aldus Laurens Mulder, hotelmanager van de Timmerfabriek.

De Koningin Emma en de naastgelegen Timmerfabriek waren van oudsher al nauw met elkaar verbonden: het interieur van het schip is in de Timmerfabriek gebouwd. Ook nu staan de twee samen sterk. Het team van Hotel de Timmerfabriek verzorgt onder andere de check-in en staat beschikbaar voor gasten van de hotelboot. “En zo is het cirkeltje weer rond”, aldus Mulder.

Lees meer over Hotelboot Koningin Emma